Masa cuti Hari Pekerja yang lepas, awal-awal pagi dah bersemangat nak memasak.. :) 3 Resepi saya buat : Sup Sayur Cendawan, Ayam Goreng Berempah dan Udang Masak Lemon. Mari tengok Udang Masak Lemon dulu..
Bahan :
2 Biji Lemon
1 kilo udang
Mentega
3 Ulas Bawang Putih
1 inci Halia
Caranya :
1. Tumbukkan Halia dan Bawang. Kemudia Tumiskan dengan minyak masak dalam kuali.
2. Masukkan mentega. Gaul sehingga cair.
3. Masukkan udang-udang.
4. Tambahkan garam secukup rasa.
5. Setelah masak, angkat udang dan ketepikan.
6. Picitkan lemon di atas kuali..dan gaul (dijadikan sos)
7. Kemudian, tuangkan sos tadi ke atas udang-udang yang dah masak
8. Sedia untuk dihidangkan :)
0 comments:
Post a Comment